ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร และ รายการทดสอบ จะต้องค้นหาด้วยภาษอังกฤษเท่านั้น
ชื่อห้องปฏิบัติการค้นด้วยภาษาไทยเท่านั้น

เลขที่ใบรับรอง : กษ07-29-9999-0015-000
ชื่อห้องปฏิบัติการ: สถาบันอาหาร ฝ่ายบริการทดสอบ
ที่อยู่ห้องปฏิบัติการ : 2008 ซอยอรุณอมรินทร์ 36 ถนนอรุณอมรินทร์ แขวงบางยี่ขัน เขตบางพลัด กรุงเทพมหานคร 10700
โทรศัพท์.: 081-9180391, 02-8868088 ต่อ 5118,5119
โทรสาร : 02-8835022 , 02-8868088 ต่อ 5666
Website : www.nfi.or.th
ฝ่ายบริการลูกค้า :
ขอบข่าย :
ลำดับ ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร รายการทดสอบ วิธีทดสอบ สถานะขอบข่ายรายการทดสอบ
1 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Fat - In-house method T966 based on
AOAC (2012) 945.38F, 922.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
2 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Fat - In-house method T967 based on
AOAC (2012) 989.05, 995.19

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
3 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Fat - AOAC (2012) 922.06, 948.15, 960.39,
945.38F, 989.05, 995.19, 945.18

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
4 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Protein / Total Nitrogen In-house method T927 based on AOAC (2012) 991.20

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
5 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Carbohydrate,
Energy and energy from fat
- In-house method T943 based on
Method of Analysis for Nutrition
Labeling, 1993, Chapter 1,5

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
6 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Carbohydrate,
Energy and energy from fat
- Method of Analysis for Nutrition
Labeling, 1993, Chapter 1,5

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
7 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Fatty acid (Saturated fatty acid / Unsaturated fatty acid) In-house method T974 based on
AOAC (2012) 996.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
8 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Trans fatty acid In-house method T9142 based on
AOAC (2012) 996.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
9 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Cholesterol In-house method T992 based on J.AOAC (1993), 76 (4) 902-906

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
10 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Sugar In-house method T997 based on AOAC (2012) 982.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
11 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Dietary fiber In-house method T995 based on AOAC (2012) 985.29

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
12 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Moisture - In-house method T923 based on AOAC (2012) 925.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
13 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Moisture - AOAC (2012) 950.46, 952.08, 925.09,
925.10, 934.06, 925.40, 927.05, 948.12, 920.116, 964.22, 920.151A, 920.151B, 945.39

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
14 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Ash AOAC (2012) 920.153, 938.08, 923.03, 940.26, 950.49, 930.30, 935.42, 920.117, 945.48E, 925.51, 945.39B, 945.18, 945.46

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
15 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Vitamin A In-house method T969 based on AOAC (2012) 992.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
16 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Vitamin B1 In-house method T970 based on AOAC (2012) 942.23

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
17 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Vitamin B2 In-house method T971 based on AOAC (2012) 970.65

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
18 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Vitamin C In-house method T972 based on International Federation of Fruit Juice Producers (IFU), No.17a, 1995

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
19 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Sodium (Na)
- Calcium (Ca)
- Iron (Fe)
- Zinc (Zn)
- Copper (Cu)
- Magnesium (Mg)
- Potassium (K)
- Phosphorus (P)
- In-house method T 9152 based on AOAC (2012) 984.27

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
20 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Sodium (Na)
- Calcium (Ca)
- Iron (Fe)
- Zinc (Zn)
- Copper (Cu)
- Magnesium (Mg)
- Potassium (K)
- Phosphorus (P)
- In-house method T 965 based on AOAC (2012) 985.35

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
21 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Zinc (Zn) - In-house method T 946 based on AOAC (2012) 969.32

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
22 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Zinc (Zn) - In-house method T 9152 based on AOAC (2012) 984.27

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
23 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Zinc (Zn) - In-house method T 965 based on AOAC (2012) 985.35

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
24 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Cadmium (Cd) In-house method T945 based on AOAC (2012) 973.34

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
25 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Lead (Pb) In-house method T947 based on AOAC (2012) 973.35

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
26 Foods *
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Arsenic (As) In-house method T948 based on AOAC (2012) 986.15

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
27 1. Feed - Total nitrogen
1.0 g/100 g to 7.0 g/100 g
- Protein
6.5 g/100 g to 40 g/100 g
In-house method : NFI T927 based on AOAC Official Methods of Analysis,
20th ed., 2016, method 991.20

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 9 พฤศจิกายน 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2564

28 1. Feed - Fat
1.7 g/100 g to 42 g/100 g
In-house method : NFI T966 based on AOAC Official Methods of Analysis,
20th ed., 2016, method 954.02

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 9 พฤศจิกายน 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2564

29 2. Meat and meat products - Nitrite
1 mg/kg to 3 000 mg/kg

- Nitrate
2 mg/kg to 4 000 mg/kg
In-house method : NFI T9170 based on AOAC Official Methods of Analysis,
20th ed., 2016, method 976.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 9 พฤศจิกายน 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2564

30 - Foods*
- Curry paste
- Beverages*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Lead (Pb)
- Cadmium (Cd)
In-house method T9166 based on AOAC (2012) 999.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
31 - Foods*
- Curry paste
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Arsenic (As)
- Mercury (Hg)
In-house method T9153 based on AOAC (2012) 986.15

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
32 - Foods*
- Beverages*
- Animal Feed and Pet Food
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Mercury (Hg) In-house method T964 based on AOAC (2012) 974.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
33 - Foods*
- Beverages*
- Animal Feed and Pet Food
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Tin (Sn) In-house method T944 based on AOAC (2012) 985.16

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
34 Beverages*
Beverages* as describe
1. Water with dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
2. Beverage, which is containing or made from fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
3. Beverage which is containing or made from Other constitutes, except fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
4. Beverage as stipulated in (2) or (3), which is concentrated and needs to be diluted before consumption.
5. Beverage as stipulated in (2) or (3) in dried form.
Arsenic (As) In-house method T9153 based on AOAC (2012) 986.15

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
35 Beverages*
Beverages* as describe
1. Water with dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
2. Beverage, which is containing or made from fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
3. Beverage which is containing or made from Other constitutes, except fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
4. Beverage as stipulated in (2) or (3), which is concentrated and needs to be diluted before consumption.
5. Beverage as stipulated in (2) or (3) in dried form.
- Iron (Fe)
- Zinc (Zn)
- Copper (Cu)
- Magnesium (Mg)
- Potassium (K)
- Phosphorus (P)
In-house method T9152 based on AOAC (2012) 984.27

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
36 Seafood Salt (Chloride as Sodium Chloride) AOAC (2012) 937.09

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
37 Meat Salt (Chloride as Sodium Chloride) In-house method T949 based on AOAC (2012) 937.09

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
38 High chlorophyll and high water
- Leafy vegetables
Pesticide residue groups:
- Organochlorine
- Organophosphate
- Pyrethroid
- Carbamate
In-house method T9185 based on AOAC (2012) 2007.01

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
39 - Fresh and dried vegetable
- Fresh and dried fruit
- Fruit juice (concentrate and dilute)
- Cereal and cereal products
Pesticide residue groups:
- Organochlorine
- Organophosphate
- Pyrethroid
- Carbamate
In-house method T9140 based on CDFA-MRS Method State of California, CA, USA, SOP (2002)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
40 Meat Pyrethroid In-house method T9140 based on CDFA-MRS Method State of California, CA, USA, SOP (2002)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
41 Fat Organochlorine In-house method T996 based on
Journal of AOAC INTERNATIONAL,
Vol.67, No.2, 1984

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
42 Fat and oil PCBs (ICES 7)
PCB # 28, 52, 101, 118, 138, 153, 180
In-house method T9114 based on
Unitrex Manual

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
43 Seafood and seafood products PCBs (ICES 7)
PCB # 28, 52, 101, 118, 138, 153, 180
In-house method T9115 based on
AOAC (2012) 970.52 and PAM. Vol.1
Section 304E-4 (1994)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
44 - Meat
- Aquatic animal and aquatic animal products
Nitrofurans (Metabolite)
- Semicarzide (SC)
- 3-Amino-2Oxazolidinone (AOZ)
- 3-Amino-5-Morpholinomethyl-2- Oxazolinone (AMOZ)
- 1-Aminohydantoin (AH)
In-house method T9118 based on Journal of Chromatography B. 691, 1997

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
45 - Meat
- Aquatic animal and aquatic animal products
Chloramphenicol In-house method T9117 based on U.S.
Food and Drug Administration,
LIB# 4302 (2002)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
46 - Meat
- Aquatic animal and aquatic animal products
Tetracyclines Group
- Tetracycline
- Oxytetracycline
- Chlortetracycline
In-house method T9200 based on Journal of Chromatography A, 987 (2003) p 227-233.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
47 Meat Beta-agonists
- Clenbuterol
- Salbutamol
- Ractopamine
In-house method T9209 based on Science China Chemistry, April 2010 Vol.53, No.4 : 832-840

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
48 - Meat
- Aquatic animal
Sulfonamide group
- Sulfadiazine
- Sulfaquinoxaline
- Sulfamethazine
- Sulfathiazole
- Sulfamerazine
- Sulfadimethoxine
In-house method T9202 based on Journal of Chromatography A, 1209 (2008) p 1-9

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
49 - Meat
- Aquatic animal
Fluoroquinolone group
- Enrofloxacin
- Ciprofloxacin
In-house method T9210 based on Journal of Food Drug Analysis, Vol.18 No. 2, 2010 p.87-97

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
50 - Meat
- Aquatic animal
Flumequine In-house method T9116 based on J.ASSOC.OFF,ANAL,CHEM 74 (4), 1991, p. 608-611

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
51 Aquatic animal tissue - Malachite green
- Leucomalachite green
In-house method T9150 based on Analytica Chimica Acta, Vol. 586, 2007

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
52 Aquatic animal and aquatic animal products Oxolinic acid In-house method T9116 based on Journal of AOAC INTERNATIONAL, Vol.74, No.4,1991

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
53 Animal feed Aflatoxin B1, B2, G1, G2 In-house method T9212 based on AOAC (2012) 999.07

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
54 - Seasoning
- Meat and meat products
- Beverage*
- Pickle

Beverages* as describe
1. Water with dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
2. Beverage, which is containing or made from fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
3. Beverage which is containing or made from Other constitutes, except fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
4. Beverage as stipulated in (2) or (3), which is concentrated and needs to be diluted before consumption.
5. Beverage as stipulated in (2) or (3) in dried form.
- Benzoic acid / Sodium benzoate
- Sorbic acid / Potassium sorbate
In-house method T9124 based on ISO 22855:2008

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
55 - Bread
- Cookie
- Biscuit
- Cracker
Acrylamide In-house method T9167 based on Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 51, 2003

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
56 Dairy and dairy products - Melamine
- Cyanuric acid
- Ammeline
- Ammelide
In-house method T9187 based on USFDA 4422 Interim Method for Determination of Melamine and Cyanuric Acid Residues in Foods using LC-MS/MS : Version 1.0, 2008

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
57 Candy Sugar In-house method T997 based on AOAC (2012) 982.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
58 Animal feed and pet food Fiber (Crude) AOAC (2012) 978.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
59 Animal feed and pet food Moisture AOAC (2012) 930.15, 934.01

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
60 Animal feed and pet food Ash AOAC (2012) 942.05

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
61 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Staphylococcus aureus (CFU)
- Staphylococcus aureus (MPN)
- Staphylococcus aureus
(Not Detected/0.1)
FDA BAM Online, 2001 (Chapter 12)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
62 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Coliforms (CFU)
- Coliforms (MPN)
FDA BAM Online, 2013 (Chapter 4)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
63 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Aerobic Plate Count (CFU) FDA BAM Online, 2001 (Chapter 3)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
64 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Aerobic Plate Count 30 ๐C (CFU) ISO 4833-1:2013

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
65 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Yeasts and Molds (CFU) Compendium of Method for the Microbiological Examination of Foods (APHA), 2001, Chapter 20 : p.209-213

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
66 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Clostridium perfringens (CFU)
- Clostridium perfringens
(Not Detected/0.1)
FDA BAM Online, 2001 (Chapter 16)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
67 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Bacillus cereus (CFU) FDA BAM Online, 2012 (Chapter 14)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
68 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Salmonella spp.
(Not Detected/25)
ISO 6579 : 2002/Cor.1:2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
69 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Escherichia coli (CFU) AOAC (2012) 991.14, 998.08

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
70 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
- Escherichia coli (MPN)
- Escherichia coli
(Not Detected/1, 0.1)
FDA BAM Online, 2013 (Chapter 4)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
71 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Listeria monocytogenes
(Not Detected/25)
ISO 11290-1 : 1996/Amd. 1 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
72 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Vibrio parahaemolyticus (MPN) FDA BAM Online, 2004 (Chapter 9)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
73 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Vibrio parahaemolyticus
(Not Detected/25)
In-house method T9218 based on
ISO/TS 21872-1:2007/Cor.1 : 2008

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
74 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Vibrio cholerae
(Not Detected/25)
FDA BAM Online, 2004 (Chapter 9)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
75 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Thermophillic aerobic count 55๐C (CFU) In-house method T9221 in connection with :
- FDA BAM Online, 2001 (Chapter 3)
- FDA BAM Online, 2001 (Chapter 21A)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
76 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Enterobacteriaceae (CFU) ISO 21528-2 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
77 Food*
Food* as describe
1. Animal Based
1.1 Meat and meat products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.2 Poultry and poultry products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.3 Seafood and seafood products (Raw, Processed, Chilled, Frozen)
1.4 Egg and egg products
2. Plant Based
2.1 Vegetable and vegetable products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.2 Fruit and fruit products (Fresh, Processed, Chilled, Frozen)
2.3 Cereal and cereal products
2.4 Flour and flour products
2.5 Nut and nut products
2.6 Tea Coffee Cocao
2.7 Seaweed and seaweed products
3. Milk Based
3.1 Dairy and dairy products
4. Other
4.1 Semi processed food and ready to cook
4.2 Ready to eat
4.3 Seasoning
4.4 Fish sauce and seasoning sauce
4.5 Beverages* (apart from water)
Enterococci (CFU) Compendium of Method for the Microbiological Examination of Foods (APHA), 4th ed., 2001, Chapter 9

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
78 Canned food Microbial growth at 35๐C, 55๐C (Not Detected/1,2) FDA BAM Online, 2001 (Chapter 21A)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
79 Acid canned foods and High acid canned foods Incubation test for acid and high acid canned food TIS 335 : Part 1-1980 Clause 5.1-5.8

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
80 Acid canned foods and high acid canned foods Total plate count for acid and high acid canned food (CFU) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.2.1

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
81 Acid canned foods and high acid canned foods Coliform test for acid and high acid canned food (Not Detected/1,0.1) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.2.2

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
82 Acid canned foods and high acid canned foods Thermophilic and mesophilic flat sour bacteria test for acid and high acid canned food (Not Detected/2,0.2) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.2.3

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
83 Acid canned foods and high acid canned foods Aciduric spoilage test acid and high acid canned food (Not Detected/1,0.1) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.2.4

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
84 Acid canned foods and high acid canned foods Yeasts and Molds test acid and high acid canned food (CFU) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.2.5

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
85 Low acid canned foods Incubation test for low acid canned food TIS 335 : Part 1–1980 Clause 5.1–5.8

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
86 Low acid canned foods Total plate count for low acid canned food (CFU) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.1.1

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
87 Low acid canned foods Coliform test in acid canned food (Not Detected/1,0.1) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.1.2

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
88 Low acid canned foods Thermophilic and mesophilic flat sour bacteria test for low acid canned food (Not Detected/2,0.2) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.1.3

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
89 Low acid canned foods Thermophilic anaerobes in low acid canned food (Not Detected/2,0.2) TIS 335 : Part 1-1980 Clause 7.1.4

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
90 Low acid canned foods Putrefactive anaerobes in low acid canned food (Not Detected/2,0.2) TIS 335 : Part 1–1980 Clause 7.1.5

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
91 Low acid canned foods Sulfide spoilage in low acid canned food (Not Detected/1,0.1) TIS 335 : Part 1–1980 Clause 7.1.6

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
92 Low acid canned foods Staphylococcus in low acid canned food (Not Detected/0.1,0.01) TIS 335 : Part 1–1980 Clause 7.1.7

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
93 Low acid canned foods Salmonella in low acid canned food (Not Detected/20) TIS 335 : Part 1–1980 Clause 7.1.8

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
94 Low acid canned foods Streptococcus in low acid canned food (Not Detected/2, 0.2) TIS 335 : Part 1–1980 Clause 7.1.9

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
95 Waters* and Ice
Waters * as describe Potable water and Non-potable water
Aerobic Plate Count (CFU) Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA , WEF, 22nd ed., 2012, Part 9215B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
96 Waters* and Ice
Waters * as describe Potable water and Non-potable water
Coliforms (MPN) Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed., 2012, Part 9221B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
97 Waters* and Ice
Waters * as describe Potable water and Non-potable water
Escherichia coli (MPN) Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed., 2012, Part 9221B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
98 Waters* and Ice
Waters * as describe Potable water and Non-potable water
Staphylococcus aureus (Not Detected/100)
Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed., 2012, Part 9213B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
99 Waters* and Ice
Waters * as describe Potable water and Non-potable water
Clostridium perfringens (Not Detected/100) In-house method T993 based on FDA
BAM Online, 2001 (Chapter 16)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
100 Waters* and Ice
Waters * as describe Potable water and Non-potable water
Salmonella spp.(Not Detected/100) In-house method T994 based on Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed., 2012, Part 9260B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
101 Beverages *
Beverages* as describe
1. Water with dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
2. Beverage, which is containing or made from fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
3. Beverage which is containing or made from Other constitutes, except fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
4. Beverage as stipulated in (2) or (3), which is concentrated and needs to be diluted before consumption.
5. Beverage as stipulated in (2) or (3) in dried form.
Coliforms (MPN) Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed., 2012, Part 9221B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ
102 Beverages *
Beverages* as describe
1. Water with dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
2. Beverage, which is containing or made from fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
3. Beverage which is containing or made from Other constitutes, except fruits, plants or vegetables, and may also contain dissolved carbon dioxide or oxygen gas.
4. Beverage as stipulated in (2) or (3), which is concentrated and needs to be diluted before consumption.
5. Beverage as stipulated in (2) or (3) in dried form.
Escherichia coli (MPN) Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed., 2012, Part 9221B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 20 มกราคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 30 พฤศจิกายน 2560

ขอบข่ายหมดอายุ