ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร และ รายการทดสอบ จะต้องค้นหาด้วยภาษอังกฤษเท่านั้น
ชื่อห้องปฏิบัติการค้นด้วยภาษาไทยเท่านั้น

เลขที่ใบรับรอง : กษ07-29-9999-0052-000
ชื่อห้องปฏิบัติการ: บริษัท ห้องปฏิบัติการกลาง (ประเทศไทย) จำกัด สาขาสงขลา
ที่อยู่ห้องปฏิบัติการ : 9/116 ถนนกาญจนวนิช ตำบลคอหงษ์ อำเภอหากใหญ่ จังหวัดสงขลา 90110
โทรศัพท์.: 074-558871-3 ต่อ 408
โทรสาร : 074-558870
Website : www.centrallabthai.com
ฝ่ายบริการลูกค้า : คุณวิสุทธิ วีระกุลพิริยะ
ขอบข่าย :
ลำดับ ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร รายการทดสอบ วิธีทดสอบ สถานะขอบข่ายรายการทดสอบ
1 27. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
27. Sorbic acid
28. Benzoic acid
Nordic Committee on Food Analysis
(1987) NO. 124

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

2 26. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
26. Sulphur dioxide
AOAC (2016) 990.28

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

3 25. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
25. Total Phosphorus
(as P2O5)
- AOAC (2016) 986.24
- In-house method TE-CH-312 based on
Pearson’s Chemical Analysis of Foods,
Eighth Edition, 1981,p.29-31,USA

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

4 24. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
24. Total Sugar AOAC (2016) 925.35 (B)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

5 23. Seafood and seafood products 23. Water Activity (Aw) In-house method TE-PH-019 based on
AOAC (2016) 978.18

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

6 22. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
22. Vitamin C In-house method TE-CH-177 based on
Bull. Dept. Med. Sci.1998; 40 (3):
347-57

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

7 21. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
21. Vitamin B2 (Riboflavin) In-house method TE-CH-225 based on
Journal Agriculture Food Chemistry
(1984) 32,p.1326-1341

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

8 20. - Food *
- Pet food

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
20. Vitamin B1 (Thiamine) In-house method TE-CH-311 based on
Journal of AOAC International ,Vol. 85,
No.4, 2002

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

9 19. Food *

Food*
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
19. Vitamin A (Retinol) In-house method TE-CH-022 based on
Bull. Dept. Med. Sci.1995; 37 (1): 57-64

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

10 18. Aquatic animals and
aquatic animal products
18. TVB-N In-house method TE-CH-196 based on
Journal of the European communities
1995

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

11 17. - Food *
- Oil
Food*
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
17. Fatty acid profile In-house method TE-CH-208 by GC
Technique

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

12 16. Seafood and seafood products 16. Fat
AOAC (2016) 948.15

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

13 15. Animal feeding stuffs and
raw material
15. Nitrogen and Protein In-house method TE-CH-012 based on
AOAC (2016) 981.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

14 14. - Meat and meat products
- Seafood and seafood
products
14. Protein AOAC (2016) 981.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

15 13. Sugar confectionary mixture 13. Moisture In-house method TE-CH-357 based on
AOAC (2016) 925.45

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

16 12. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
12. Moisture In-house method TE-CH-358 based on
AOAC (2016) 931.04 (A), 925.45

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

17 11. Seafood and seafood products 11. Moisture In-house method TE-CH-180 based on
AOAC (2016) 950.46 (B)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

18 10. Meat and meat products 10. Moisture AOAC (2016) 950.46 (B)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

19 9. Animal feeding stuffs 9. Ash AOAC (2016) 942.05

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

20 8. Seafood and seafood products 8. Ash AOAC (2016) 938.08

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

21 7. Cereal 7. Ash AOAC (2016) 923.03

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

22 6. Animal tissue 6. Ash AOAC (2016) 920.153

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

23 5 Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
5. Cholesterol In-house method TE-CH-143 based on AOAC (2016) 976.26

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

24 4 Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
4. Total Carbohydrate Journal of AOAC INTERNATIONAL;
1993.p.8

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

25 3 Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
3. Total Energy Journal of AOAC INTERNATIONAL;
1993.p.106

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

26 2. Seafood and seafood products 2. Crude fiber In-house method TE-CH-122 based on
AOAC (2016) 978.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

27 1. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
1. Total Dietary fiber AOAC (2016) 985.29

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

28 28. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
29. Histamine AOAC (2016) 977.13

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

29 29. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
Aflatoxin
30. B1
31. B2
32. G1
33. G2
34. Total Aflatoxins
In-house method TE-CH-343 based on
AOAC (2016) 991.31

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

30 30. Animal feeding stuffs and
raw material
Aflatoxin
35. B1
36. B2
37. G1
38. G2

In house method TE-CH-025 based on
AOAC (2016) 991.31, 971.22

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

31 31. - Food *
- Pet food

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
39. Taurine In-house method TE-CH-299 based on AOAC (2016) 999.12

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

32 32. Animal feeding stuffs and
raw material
Melamine and Analogues
40. Melamine
41. Cyanuric Acid
42. Ammelide
43. Ammeline
In-house method TE-CH-361 based on
Laboratory Information Bulletin LIB,
No.4421, Volume 24, October 2008

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

33 33. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
44. Nitrite (NO2) In-house method TE-CH-303 based on
AOAC (2016) 973.31

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

34 34. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
45. Arsenic (As)
46. Lead (Pb)
47. Mercury (Hg)
48. Cadmium (Cd)

In-house method TE-CH-356 based on
AOAC (2016) 999.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

35 35. Food*

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
49. Arsenic (As)
50. Lead (Pb)
51. Mercury (Hg)
52. Cadmium (Cd)
In- house method TE-CH-035 based on AOAC (2016) 986.15, 999.10,974.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

36 36. Aquatic animals and
aquatic animal products
53. Lead (Pb)
54. Mercury (Hg)
55. Cadmium (Cd)
In- house method TE-CH-035 based on
AOAC (2016) 986.15, 999.10,974.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

37 37. - Food *
- Pet Food
Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
56. Cadmium (Cd)
57. Copper (Cu)
58. Iron (Fe)
59. Zinc (Zn)
60. Manganese (Mn)
61. Aluminium (AI)
62. Sodium (Na)
63. Potassium (K)
64. Magnesium (Mg)
65. Calcium (Ca)

In-house method TE-CH-134 based on AOAC (2016) 999.10, 984.27

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

38 38. Vegetables and Fruits
(High water and low or no
chlorophyll content)
Organochlorine Groups:
66. Alpha-BHC
67. Beta-BHC
68. Gamma-BHC (Lindane)
69. Heptachlor
70. Aldrin (HHDN)
71. Heptachlor-endo-epoxide
72. o,p’-DDE
73. Alpha-endosulfan
74. Dieldrin
75. o,p’-DDD
76. Endrin
77. Beta-endosulfan
78. Endosulfan-sulfate
79. p,p’-DDT
In- house method TE-CH-030 based on Steinwandter,H.1985 Fresenius Z. Chem No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

39 38. Vegetables and Fruits
(High water and low or no
chlorophyll content)
Pyrethroids Groups:
80. Bifenthrin
81. Lambda-Cyhalothrin
82. Permethrin
83. Cypermethrin
84. Cyfluthrin
85. Fenvalerate
86. Deltamethrin
In- house method TE-CH-030 based on Steinwandter,H.1985 Fresenius Z. Chem No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

40 38. Vegetables and Fruits
(High water and low or no
chlorophyll content)
Organophosphate Groups:
87. Methamidophos
88. Mevinphos
89. Diazinon
90. Dicrotophos
91. Monocrotophos
92. Dimethoate
93. Pirimiphos-methyl
94. Chlorpyriphos
95. Parathion-methyl
96. Pirimiphos-ethyl
97. Malathion
98. Fenitrothion
99. Prothiophos
100.Profenophos
101.Triazophos
In- house method TE-CH-031 based on Steinwandter,H.1985 Fresenius Z. Chem No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

41 38. Vegetables and Fruits
(High water and low or no
chlorophyll content)
Carbamate Groups:
102. Oxamyl
103. Methomyl
104. Aldicarb-sulfoxide
105. Aldicarb-sulfone
106. Methiocarb
107. Aldicarb
108. Carbaryl
109. Isoprocarb
110. Carbofuran
111. Fenobucarb
In- house method TE-CH-246 based on Steinwandter,H.1985 Fresenius Z. Chem No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

42 39. Vegetables and Fruits
(High water and high acid
content)
Organochlorine Groups:
112. Alpha-BHC
113. Beta-BHC
114. Gamma-BHC (Lindane)
115. Heptachlor
116. Aldrin (HHDN)
117. Heptachlor-endo-epoxide
118. o,p’-DDE
119. Alpha-endosulfan
120. Dieldrin
121. o,p’-DDD
122. Endrin
123. Beta-endosulfan
124. Endosulfan-sulfate
125. p,p’-DDT
In- house method TE-CH-030 based on Steinwandter,H.1985 Fresenius Z. Chem No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

43 39. Vegetables and Fruits
(High water and high acid
content)
Organophosphate Groups:
126. Methamidophos
127. Mevinphos
128. Diazinon
129. Dicrotophos
130. Monocrotophos
131. Dimethoate
132. Pirimiphos-methyl
133. Chlorpyriphos
134. Parathion-methyl
135. Pirimiphos-ethyl
136. Malathion
137. Fenitrothion
138. Prothiophos
139. Profenophos
140. Triazophos
In- house method TE-CH-031 based on Steinwandter,H.1985 Fresenius Z. Chem No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

44 39. Vegetables and Fruits
(High water and high acid
content)
Pyrethroids Groups:
141. Bifenthrin
142. Lambda-Cyhalothrin
143. Permethrin
144. Cypermethrin
145. Cyfluthrin
146. Fenvalerate
147. Deltamethrin
In- house method TE-CH-030 based on Steinwandter,H.1985 Fresenius Z. Chem No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

45 40. Vegetables and Fruits
(High water and chlorophyll
content)
Organochlorine Groups:
148. Alpha-BHC or Alpha-HCH
149. Beta-BHC or Beta-HCH
150. Gamma-BHC (or Lindane)
151. Heptachlor
152. Aldrin (HHDN)
153. Endosulfan sulfate
154. Heptachlor-endo-Epoxide
155. o,p’-DDE
156. Alpha-Endosulfan
157. o,p’-DDD
158. Dieldrin
159. o,p’-DDT
160. Endrin
161. p,p’-DDT
162. Beta-Endosulfan
163. Delta-BHC or Delta- HCH
In- house method TE-CH-030 based on
Steinwandter,H.1985.Fresenius Z. Chem
No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

46 40. Vegetables and Fruits
(High water and chlorophyll
content)
Organophosphate Groups:
164. DDVP (or Dichlorvos)
165. Dimethoate
166. Mevinphos
167. Diazinon
168. Dicrotophos
169. Pirimiphos-methyl
170. Chlorpyriphos
171. Parathion-methyl
172. Pirimiphos-ethyl
173. Malathion
174. Fenitrothion
175. Parathion-ethyl
176. Prothiophos
177. Profenophos
178. Ethion
179. Methamidophos
180. Chlorpyrifos-methyl
In-house method TE-CH-031 based on
Steinwander, H.1985.Fresenius Z. Chem
No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

47 40. Vegetables and Fruits
(High water and chlorophyll
content)
Pyrethroids Groups:
181. Bifenthrin
182. Lambda-Cyhalothrin
183. Permethrin
184. Cypermethrin
185. Cyfluthrin
186. Fenvalerate
187. Deltamethrin
In- house method TE-CH-030 based on
Steinwandter,H.1985.Fresenius Z. Chem
No.1155

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

48 41. Aquatic animal Fluoroquinolone Groups:
188. Marbofloxacin
189. Ofloxacin
190. Ciprofloxacin
191. Dinofloxacin
192. Danofloxacin
193. Enrofloxacin
194. Norfloxacin
195. Sarafloxacin
In-house method TE-CH-115 based on
Journal of chromatography A, 952
(2002),p.121-129

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

49 41. Aquatic animal Quinolone Groups :
196. Nalidixic acid
197. Oxolinic acid
198. Flumequine
In-house method TE-CH-115 based on
Journal of chromatography A, 952
(2002),p.121-129

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

50 42. Aquatic animal 199. Malachite Green
200. Leuco-malachite Green
201. Crystal Violet
202. Leuco-crystal Violet
Journal of AOAC International, Vol.88,
No.3, 2005

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

51 43. Aquatic animal 203. Florfenicol
204. Difloxacin
205. Erythromycin
In-house method TE-CH-256 based on
Biosci.Biotechnol. Biochem 70(1) 2006.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

52 44. Aquatic animal 206. Oxolinic acid In-house method TE-CH-004 based on Journal of Assoc. Off. Anal. Chem.
Vol. 74, No. 4, 1991

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

53 45. Aquatic animal Tetracycline Groups:
207. Oxytetracycline
208. Tetracycline
209. Chlortetracycline
210. Doxycycline
In-house method TE-CH-200 based on
AOAC (2016) 995.09

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

54 46. Animal tissue Sulfonamine Groups:
211. Sulfadimethoxine (SDM)
212. Trimethoprim (TMP)
213. Sulfamonomethoxine
(SMONO)
214. Sulfamethazine (SMZ)
215. Sulfamerazine (SMR)
216. Sulfathiazole (STZ)
217. Sulfadiazine (SDZ)
218. Sulfapyridine (SPD)
219. Sulfisoxazole (SIX)
220. Sulfachloropyridazine
(SCPD)
221. Sulfaquinoxaline (SQX)
222. Sulfamethoxazole(SMXZ)
223. Ormetoprim (OMP)
In-house method TE-CH-156 based on
Analytica chimica Acta 546 (2005),
p.174-181

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

55 47. Animal tissue 224. Chloramphenicol - Euro-Proxima Chloramphenicol EIA, 5091 CAP [21] 07.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

56 47. Animal tissue 224. Chloramphenicol - In- house method TE-CH-027 based on Journal of Chromatography B, Vol. 791 (2003), p 31-38

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

57 48. Animal tissue 225. Nitrofuran metabolites In- house method TE-CH-002 based on
Journal of Chromatography B, 691 (1997), p 87-94

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

58 49. Animal feeding stuffs and
raw material
Nitrofurans (Parent Drug)
226. Nitrofurazone (NFZ)
227. Nitrofurantoin (NFT)
228. Furazolidone (FZD)
229. Furaltadone (FTD)

In-house method TE-CH-001 based on
Journal of Chromatography A, 771(1997), p.349-354

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

59 50. Shrimp 230. Oxytetracycline In- house method TE-CH-003 based on AOAC (2016) 995.09

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

60 51. Shrimp 231. Oxolinic acid In-house method TE-CH-004 based on
Journal of Assoc. Off. Anal. Chem. Vol. 74, No.4,1991

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

61 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
232. Hardness Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 2340 C

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

62 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
233. Nitrate AOAC (2016) 973.50

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

63 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
234. Alkyl Benzyl Sulfonate
(ABS)
TIS 257 :2006

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

64 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
Surface water
235. Cyanide Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012,
part 4500- CN- D and 4500-CN- H

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

65 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
Surface water
236. Fluoride Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012,
part 4500-F- D

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

66 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
Surface water
237. Total Solid Standard methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 2540 B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

67 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
Surface water
238. Aluminium (Al)
239. Barium (Ba)
240. Cadmium (Cd)
241. Copper (Cu)
242. Chromium (Cr)
243. Iron (Fe)
244. Lead (Pb)
245. Manganese (Mn)
246. Silver (Ag)
247. Zinc (Zn)
248. Arsenic (As)
249. Selenium (Se)
250. Nickel (Ni)
251. Antimony (Sb)
252. Berylium (Be)
In-house method TE-CH-038 based on
Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 3120
(ICP-OES)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

68 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
Surface water
253. Aluminium (Al)
254. Barium (Ba)
255. Cadmium (Cd)
256. Copper (Cu)
In-house method TE-CH-038 based on
Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater , APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 3125
(ICP-MS)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

69 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water

257. Chromium (Cr)
258. Iron (Fe)
259. Lead (Pb)
260. Manganese (Mn)
261. Silver (Ag)
262. Zinc (Zn)
263. Arsenic (As)
264. Selenium (Se)
265. Nickel (Ni)
266. Antimony (Sb)
267. Berylium (Be)
268. Tin (Sn)
In-house method TE-CH-038 based on Standard methods for the Examination of Water and Wastewater , APHA, AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 3125 (ICP-MS)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

70 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
Polychlorinated Biphenyls
(PCBs)
269. PCB-28
270. PCB-52
271. PCB-101
272. PCB-138
273. PCB-153
274. PCB-180
In-house method TE-CH-254 based on
EPA (2007) 8082A

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

71 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
Organochlorine Groups:
275. Alpha-BHC
276. Beta-BHC
277. Gamma-BHC (Lindane) 278. Heptachlor
279. Aldrin (HHDN)
280. Heptachlor-endo-epoxide
281. o,p’-DDE
282. Alpha-endosulfan
283. Dieldrin
284. o,p’-DDD
285. Endrin
286. Beta-endosulfan
287. Endosulfan-sulfate
288. o,p’-DDT
289. Delta-BHC
In-house method TE-CH-131 based on
AOAC (2016) 990.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

72 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
Pyrethroids Groups:
290. Bifenthrin
291. Cyhalothrin
292. Permethrin
293. Cypermethrin
294. Cyfluthrin
295. Fenvalerate
296. Deltamethrin
In-house method TE-CH-131 based on
AOAC (2016) 990.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

73 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
Organophosphate Groups:
297. Mevinphos
298. Diazinon
299. Dimethoate
300. Chlorpyriphos-methyl
301. Pirimiphos-methyl
302. Chlorpyriphos
303. Parathion-methyl
304. Pirimiphos-ethyl
305. Malathion
306. Fenitrothion
307. Parathion-ethyl
308. Prothiophos
309. Profenophos
310. Ethion
311. Triazophos
312. EPN

In-house method TE-CH-129 based on
AOAC (2016) 991.07

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

74 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
Carbamate Groups:
313. Aldicarb
314. Aldicarb sulfone
315. Oxamyl
316. Methomyl
317. Carbofuran
318. Carbaryl
In-house method TE-CH-132 based on
EPA (1999) Method 632

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

75 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
319. Isoprocarb
320. Methiocarb
321. Fenobucarb
In-house method TE-CH-132 based on
EPA (1999) Method 632

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

76 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
322. Sulfate Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater , APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012,
part 4500-SO42- D

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

77 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
323. Color Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nded., 2012, part 2120 C

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

78 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
324. Turbidity Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nded., 2012, part 2130

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

79 52. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
325. Boron (B)
326. Calcium (Ca)
327. Magnesium (Mg)
328. Sodium (Na)
329. Potassium (K)
In-house method TE-CH-037 based on Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nded., 2012, part 3120

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

80 53. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
- Natural water
- Aquaculture water
- Brackish waste
- Wastewater
- Saline
- Wastewater from aquaculture
- Sea water
330. pH Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater , APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 4500-H+

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

81 53. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
- Natural water
- Aquaculture water
- Brackish waste
- Wastewater
- Saline
- Wastewater from aquaculture
- Sea water
331. Chloride Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater , APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed., 2012,
part 4500-CI B

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

82 53. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
- Natural water
- Aquaculture water
- Brackish waste
- Wastewater
- Saline
- Wastewater from aquaculture
- Sea water
332. Total phosphorus In-house method TE-CH-263 based on
Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater , APHA,
AWWA , WEF, 22nd ed.,2012, part 4500-P

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

83 53. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
- Natural water
- Aquaculture water
- Brackish waste
- Wastewater
- Saline
- Wastewater from aquaculture
- Sea water
333. Total Nitrogen In-house method TE-CH-266 based on
Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater , APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012 , part 4500-N

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

84 53. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
- Natural water
- Aquaculture water
- Brackish waste
- Wastewater
- Saline
- Wastewater from aquaculture
- Sea water
334. Ammonia Nitrogen
(NH3-N)
In-house method TE-CH-266 based on
Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA, AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 4500-NH3F

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

85 53. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
- Natural water
- Aquaculture water
- Brackish waste
- Wastewater
- Saline
- Wastewater from aquaculture
- Sea water
335. Total Suspended Solids In-house method TE-CH-054 based on
Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 2540 D

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

86 54. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Natural water
- Aquaculture water
- Wastewater
336. Mercury (Hg) In-house method TE-CH-181 based on
Standard Method for the Examination of
Water and Wastewater, APHA, AWWA,
WEF, 22nd ed., 2012, part 3125, 3500 - Hg

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

87 55. • Non-Potable water
- Natural water
- Aquaculture water
- Sea water
- Wastewater
337. Biochemical Oxygen
Demand (BOD)
In-house method TE-CH-124 based on
Standard Method for the Examination of
Water and Wastewater, APHA, AWWA,
WEF, 22nd ed.,2012, Part 5210

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

88 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
338. Aerobic Plate Count FDA BAM Online, 2001 (Chapter 3)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

89 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
339. Coliforms
340. Fecal Coliforms
341. Escherichia coli
FDA BAM Online, 2013 (Chapter 4)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

90 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
342. Coliforms
343. Escherichia coli
AOAC (2016) 998.08, 991.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

91 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
344. Salmonella spp. ISO 6579-1 : 2017 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

92 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
345. Staphylococcus aureus FDA BAM Online, 2016 (Chapter 12)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

93 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
346. Vibrio cholerae FDA BAM Online, 2004 (Chapter 9)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

94 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
347. Vibrio parahaemolyticus FDA BAM Online, 2004 (Chapter 9)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

95 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
348. Listeria monocytogenes ISO 11290-1:2017 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

96 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
349. Yeasts and Moulds FDA BAM Online, 2001 (Chapter 18)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

97 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
350. Clostridium perfringens FDA BAM Online, 2001 (Chapter 16)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

98 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
351. Bacillus cereus FDA BAM Online, 2012 (Chapter 14)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

99 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
352. Enterobacteriaceae ISO 21528-2 : 2004 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

100 56. Food *

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
353. Enterococci Compendium of method for the
Microbiological Examination of Foods,
APHA (2015) Chapter 10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

101 57. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
354. Aerobic Plate Count FDA BAM Online, 2001 (Chapter 3)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

102 57. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
355. Coliforms
356. Escherichia coli
AOAC (2016) 991.14

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

103 57. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
357. Staphylococcus aureus FDA BAM Online, 2016 (Chapter 12)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

104 57. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
358. Bacillus cereus FDA BAM Online, 2012 (Chapter 14)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

105 57. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
359. Yeasts and Molds FDA BAM Online, 2001 (Chapter 18)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

106 57. - Bird’s Nest
- Bird’s Nest Drinking
360. Salmonella spp. ISO 6579-1: 2017 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

107 58. Canned food
Low acid food
361. Incubation Test
362. Mesophilic Flat sour
363. Thermophilic Flat sour
FDA BAM Online (2001), Chapter 21A

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

108 59. - Food *
- Canned food

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
FDA BAM Online (2001), Chapter 17 364. Clostridium botulinum

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

109 60. - Food *
- Animal feeding stuff

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
365. Escherichia coli ISO 7251:2005 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

110 60. - Food *
- Animal feeding stuff

Food *
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Poultry and Poultry Products (Fresh, Frozen, Processed)
3. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Vegetable and Vegetable Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Fruit and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Starch and Starch Products
7. Cereal and Cereal Products
8. Nut and Nut Products
9. Milk and Milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Noodle and Noodle Products
13. Tea, Coffee, Cocoa
14. Legume and Legume Products
15. Instant Food Products
16. Ready-to-Eat Foods
17. Fish sauce and Sauce other kinds of sauces
18. Spices and Condiments
19. Seasoning and Food additive
20. Snack, Cookies, Biscuit and Cracker
21. Jam and Jelly
22. Honey
23. Chocolate
24. Candy
25. Potato and Potato Products
26. Ice-cream
27. Salad dressings and Condiments
28. Food Supplements
29. Dessert Products
30. Supplementary Food for Infants and Young Children
366. Total Plate Count ISO 4833 : 2003 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

111 61. Animal feeding stuff 367. Salmonella spp. ISO 6579-1:2017 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

112 62. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
368. Total Plate Count Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 9215

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

113 62. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
369. Escherichia coli
370. Total Coliforms
371. Fecal Coliforms
Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 9221

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

114 62. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
372. Salmonella spp. ISO 19250:2010 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

115 62. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
373. Clostridium perfringens Environment Agency, The Microbiology
of Drinking Water, 2010.Part 6

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

116 62. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
374. Staphylococcus aureus Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 9213

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

117 62. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
375. Vibrio cholerae Standard methods for the Examination
of Water and Wastewater , APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 9260

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

118 62. • Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Processed water
- Surface water
- Ground water
376. Enterococci ISO 7899-2:2000 (E)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

119 63. • Beverage **
• Potable water
- Drinking water
- Drinking water in sealed container
- Ice
- Tap water
• Non-Potable water
- Natural water
- Aquaculture water
- Brackish waste
- Wastewater
- Saline
- Wastewater from aquaculture
- Sea water

Beverage **
1. Vegetables juice (Fresh, Chill, UHT)
2. Fruit juice (Fresh, Chill, UHT)
3. Drinking beverage from OTOP
377. Escherichia coli
378. Total Coliforms
379. Fecal Coliforms

Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF, 22nd ed.,2012, part 9221

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562

120 64. Swab Test
- Plastic sheet
- Paper
- Carton
- Bottle
- Lid
- Plastic box
- Plastic lid
- Sack
- Plastic bag
- Plastic for food packaging
- Plastic spoon
- Plastic plates
- Plastic cup
- Swab cotton bud
- Cotton swab
380. Total Plate Count Compendium of method for the
Microbiological Examination of Foods,
APHA (2015) Chapter 3

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 5 ตุลาคม 2560
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 23 กรกฎาคม 2562