ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร และ รายการทดสอบ จะต้องค้นหาด้วยภาษอังกฤษเท่านั้น
ชื่อห้องปฏิบัติการค้นด้วยภาษาไทยเท่านั้น

เลขที่ใบรับรอง : กษ07-29-9999-0053-000
ชื่อห้องปฏิบัติการ: ห้องปฏิบัติการทดสอบอาหารและเครื่องดื่ม ศูนย์บริการประกันคุณภาพอาหาร สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
ที่อยู่ห้องปฏิบัติการ : 50 ถนนพหลธิน แขวงลาดยาว เขตจตุจักร กรุงเทพมหานคร 10900
โทรศัพท์.: 02-9428629-35 ต่อ 822, 081-8556613
โทรสาร : 02-9427601-2, 02-9406455
Website : www.ifrpd.ku.ac.th/th/home/
ฝ่ายบริการลูกค้า : นางมาลัย บุญรัตนกรกิจ
ขอบข่าย :
ลำดับ ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร รายการทดสอบ วิธีทดสอบ สถานะขอบข่ายรายการทดสอบ
1 1. Water* and Ice
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
2. Escherichia coli Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA,
WEF. 22nd Edition. 2012. Part 9221.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
2 1. Water* and Ice
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
4. Fecal Coliforms Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA,
WEF. 22nd Edition. 2012. Part 9221.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
3 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
11. Coliforms Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF. 22nd Edition. 2012.
Part 9221.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
4 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
10. Escherichia coli Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF. 22nd Edition. 2012.
Part 9221.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
5 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
8. Staphylococcus aureus In-house Method WI-TM-10 based on
FDA BAM Online. 2001. (Chapter 12).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
6 2. Beverages** and Dairy Milk
(Powdered, Concentrated and
Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
7. Yeasts and Molds FDA BAM Online, 2001 (Chapter 18)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
7 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
9. Salmonella spp. ISO 6579 : 2002. / Cor 1 : 2004.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
8 1. Water* and Ice
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
6. Clostridium perfringens Compendium of Methods for Food
Analysis. Thailand. 1st Edition. 2003.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
9 1. Water* and Ice
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
5. Salmonella spp. ISO 19250 : 2010.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
10 1. Water* and Ice
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
3. Coliforms Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater, APHA, AWWA,
WEF. 22nd Edition. 2012. Part 9221.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
11 1. Water* and Ice
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
1. Staphylococcus aureus Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF. 22nd Edition. 2012.
Part 9213.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
12 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
12. Fecal Coliforms Standard Methods for the Examination
of Water and Wastewater, APHA,
AWWA, WEF. 22nd Edition. 2012.
Part 9221.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
13 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
13. Bacillus cereus In-house Method WI-TM-12 based on
FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 14).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
14 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
14. Bacillus cereus
(Enumeration of Bacillus cereus)
FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 14).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
15 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
15. Clostridium perfringens Compendium of Methods for Food
Analysis. Thailand. 1st Edition. 2003.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 สิงหาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
16 2. Beverages** and Dairy Milk (Powdered, Concentrated and Liquid Milk)
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water.
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
16. Clostridium perfringens
(Enumeration of Clostridium
perfringens)
FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 16).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
17 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
17. Aerobic Plate Count FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 3).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 3069
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
18 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
18. Yeasts and Molds FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 18).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
19 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
19. Coliforms FDA BAM, Online. 2002. (Chapter 4).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
20 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
20. Escherichia coli FDA BAM, Online. 2002. (Chapter 4).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
21 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
21. Salmonella spp. ISO 6579 : 2002. / Cor 1 : 2004.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
22 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
22. Bacillus cereus In-house Method WI-TM-12 based on
FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 14).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
23 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
23. Bacillus cereus (Enumeration of Bacillus cereus) FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 14).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
24 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
24. Clostridium perfringens Compendium of Methods for Food
Analysis. Thailand, 1st Edition, 2003.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
25 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
25. Clostridium perfringens (Enumeration of Clostridium perfringens)
FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 16).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
26 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
26. Staphylococcus aureus In-house Method WI-TM-10 based on
FDA BAM Online, 2001 (Chapter 12).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
27 3. Foods***
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
27. Staphylococcus aureus (Enumeration of Staphylococcus aureus)
FDA BAM, Online. 2001. (Chapter 12).

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
28 4. Foods*** and Beverages**
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
28. Listeria monocytogenes ISO 11290-1, 1996. Amd.1 : 2004.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
29 5. Instant Coffee 29. Caffeine In-house Method WI-TMC-99 based on
ISO 20481 (2008) Coffee and Coffee
Products Determination of the caffeine
content by HPLC.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
30 6. Instant Beverages**
*** Water is as Potable Water and Non-potable Water
*** Beverages are as mentioned in the Food Act, B.E. 2522 (1979).
*** Foods are as follows:
1. Meat and Meat Products (Fresh, Frozen, Processed)
2. Vegetable and Vegetable Products
3. Fruits and Fruit Products (Fresh, Frozen, Processed)
4. Cereal and Cereal Products (Fresh, Frozen, Processed)
5. Seafood and Seafood Products (Fresh, Frozen, Processed)
6. Ready-to-Eat Foods
7. Ready-to-Cook Foods
8. Semi-instant Foods
9. Milk and milk Products
10. Egg and Egg Products
11. Seaweed and Seaweed Products
12. Tea, Coffee and Cocoa
13. Fish Sauce and Other Kinds of Sauce
14. Spices, Seasoning and Condiments
15. Flours and Flours Products
16. Food Supplements and Dietary Supplements
17. Cookies, Biscuit and Cracker
18. Jam and Jelly
19. Chocolate
20. Candy and Chewing Gum
21. Potato and Potato Products
22. Honey
23. Ice-cream
30. L-Ascorbic acid In-house Method WI-TMC-12 based on
Journal of Agricultural Food Chemistry.
2003, 51 : 647-653. by RP-HPLC
Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
31 7. Meat and Meat Products 31. Cholesterol In-house Method WI-TMC-04 based on
AOAC (2012) 994.10. by GC Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
32 8. Cereal and Cereal Products 32. Moisture In-house Method WI-TMC-02 based on
AOAC (2012) 925.45.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
33 8. Cereal and Cereal Products 33. Ash In-house Method WI-TMC-01 based on
AOAC (2012) 938.08.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
34 8. Cereal and Cereal Products 34. Calcium : Ca In-house Method WI-TMC-19 based on
AOAC (2012) 984.27. by ICP-OES
Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
35 8. Cereal and Cereal Products 35. Iron : Fe In-house Method WI-TMC-19 based on
AOAC (2012) 984.27. by ICP-OES
Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
36 8. Cereal and Cereal Products 36. Sodium : Na In-house Method WI-TMC-19 based on
AOAC (2012) 984.27. by ICP-OES
Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
37 8. Cereal and Cereal Products 37. Dietary Fiber In-house Method WI-TMC-76 based on
AOAC (2012) 985.29.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
38 8. Cereal and Cereal Products 38. Protein In-house Method WI-TMC-03 based on
AOAC (2012) 991.20. by Kjeldahl Method.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
39 8. Cereal and Cereal Products 39. Fat In-house Method WI-TMC-75 based on
AOAC (2012) 989.05. by Soxtec Extraction Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
40 8. Cereal and Cereal Products 40. Saturated Fatty Acid In-house Method WI-TMC-72 based on
Compendium of Methods for Food
Analysis: Food Composition and
Nutrition Labeling : 2.20 Fatty acid in
Food. 1st Edition., Thailand. 2003. by
GC Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
41 8. Cereal and Cereal Products 41. Vitamin A (Beta-carotene) In-house Method WI-TMC-11 based on
Journal of Food Chemistry. 2003,
83(2) : 205-212. by RP-HPLC Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
42 8. Cereal and Cereal Products 42. Vitamin B1 (Thiamine) In-house Method WI-TMC-31 based on
Journal of Cereal Science. 2005, 42 :
101-108. by RP-HPLC Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
43 8. Cereal and Cereal Products 43. Vitamin B2 (Riboflavin) In-house Method WI-TMC-32 based on
Journal of Analytica Chimica Acta.
2005, 538 : 135-141. by RP-HPLC
Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
44 8. Cereal and Cereal Products 44. Total Sugar : Glucose,
Fructose and Sucrose
In-house Method WI-TMC-07 based on
AOAC (2012) 982.14. by RP-HPLC
Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
45 8. Cereal and Cereal Products 45. Water Activity (Aw) In-house Method WI-TMC-66 based on
AOAC (2012) 978.18.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ
46 8. Cereal and Cereal Products 46. Fat In-house Method WI-TMC-100 based on AOAC (2012) 2003.05 Crude Fat in
Feed, Cereal Grains and Forages. by
Soxtec Extraction Technique.

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 21 มีนาคม 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 28 กรกฎาคม 2559

ขอบข่ายหมดอายุ