ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร และ รายการทดสอบ จะต้องค้นหาด้วยภาษอังกฤษเท่านั้น
ชื่อห้องปฏิบัติการค้นด้วยภาษาไทยเท่านั้น

เลขที่ใบรับรอง : กษ07-29-9999-0083-000
ชื่อห้องปฏิบัติการ: ห้องปฏิบัติการวิจัยและทดสอบอาหาร คณะวิทยาศาสตร์ จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
ที่อยู่ห้องปฏิบัติการ : อาคารมหามกุฏ ชั้น 16 ถนนพญาไท แขวงวังใหม่ เขตปทุมวัน กรุงเทพมหานคร 10330
โทรศัพท์.: 02-2187653-4
โทรสาร : 02-2187653-4
Website : www.sc.chula.ac.th/frtl/services.html
ฝ่ายบริการลูกค้า :
ขอบข่าย :
ลำดับ ชนิดสินค้าเกษตรและอาหาร รายการทดสอบ วิธีทดสอบ สถานะขอบข่ายรายการทดสอบ
1 1. Food*
Note
Food *
1. Ready-to-cook (Fresh, Frozen)
- Shrimp dumpling soup
- Pork dumpling soup
- Breaded fish chip
2. Ready-to-eat (Frozen)
- Steamed bun
- Dimsum
- Frozen ready meals
3. Canned food
- Canned fish
- Canned vegetables
- Canned pickles
- Canned fruit in syrup
4. Bakery
- Bread and bakery wares (Fresh)
- Cookies
- Crackers
5. Ice cream
- Coconut-based ice cream
- Dairy-based ice cream
6. Beverage
- Fruit juice
- Cocoa mixes (3 in 1)
- Dairy-based beverage
7. Spice, Sauce
- Non-emulsified sauce
- Fermented soybean paste
- Seasoning
- Spice
8. Fermented dairy-based product
9. Coffee (3 in 1)
10. Tea
4. Staphylococcus aureus FDA BAM Online, 2001 (Chapter 12)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

2 1. Food*
Note
Food *
1. Ready-to-cook (Fresh, Frozen)
- Shrimp dumpling soup
- Pork dumpling soup
- Breaded fish chip
2. Ready-to-eat (Frozen)
- Steamed bun
- Dimsum
- Frozen ready meals
3. Canned food
- Canned fish
- Canned vegetables
- Canned pickles
- Canned fruit in syrup
4. Bakery
- Bread and bakery wares (Fresh)
- Cookies
- Crackers
5. Ice cream
- Coconut-based ice cream
- Dairy-based ice cream
6. Beverage
- Fruit juice
- Cocoa mixes (3 in 1)
- Dairy-based beverage
7. Spice, Sauce
- Non-emulsified sauce
- Fermented soybean paste
- Seasoning
- Spice
8. Fermented dairy-based product
9. Coffee (3 in 1)
10. Tea
3. Bacillus cereus FDA BAM Online, 2012 (Chapter 14)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

3 1. Food*
Note
Food *
1. Ready-to-cook (Fresh, Frozen)
- Shrimp dumpling soup
- Pork dumpling soup
- Breaded fish chip
2. Ready-to-eat (Frozen)
- Steamed bun
- Dimsum
- Frozen ready meals
3. Canned food
- Canned fish
- Canned vegetables
- Canned pickles
- Canned fruit in syrup
4. Bakery
- Bread and bakery wares (Fresh)
- Cookies
- Crackers
5. Ice cream
- Coconut-based ice cream
- Dairy-based ice cream
6. Beverage
- Fruit juice
- Cocoa mixes (3 in 1)
- Dairy-based beverage
7. Spice, Sauce
- Non-emulsified sauce
- Fermented soybean paste
- Seasoning
- Spice
8. Fermented dairy-based product
9. Coffee (3 in 1)
10. Tea
2. Salmonella spp. FDA BAM Online, 2014 (Chapter 5)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

4 1. Food*
Note
Food *
1. Ready-to-cook (Fresh, Frozen)
- Shrimp dumpling soup
- Pork dumpling soup
- Breaded fish chip
2. Ready-to-eat (Frozen)
- Steamed bun
- Dimsum
- Frozen ready meals
3. Canned food
- Canned fish
- Canned vegetables
- Canned pickles
- Canned fruit in syrup
4. Bakery
- Bread and bakery wares (Fresh)
- Cookies
- Crackers
5. Ice cream
- Coconut-based ice cream
- Dairy-based ice cream
6. Beverage
- Fruit juice
- Cocoa mixes (3 in 1)
- Dairy-based beverage
7. Spice, Sauce
- Non-emulsified sauce
- Fermented soybean paste
- Seasoning
- Spice
8. Fermented dairy-based product
9. Coffee (3 in 1)
10. Tea
1. Total Plate Count FDA BAM Online, 2001 (Chapter 3)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

5 1. Food*
Note
Food *
1. Ready-to-cook (Fresh, Frozen)
- Shrimp dumpling soup
- Pork dumpling soup
- Breaded fish chip
2. Ready-to-eat (Frozen)
- Steamed bun
- Dimsum
- Frozen ready meals
3. Canned food
- Canned fish
- Canned vegetables
- Canned pickles
- Canned fruit in syrup
4. Bakery
- Bread and bakery wares (Fresh)
- Cookies
- Crackers
5. Ice cream
- Coconut-based ice cream
- Dairy-based ice cream
6. Beverage
- Fruit juice
- Cocoa mixes (3 in 1)
- Dairy-based beverage
7. Spice, Sauce
- Non-emulsified sauce
- Fermented soybean paste
- Seasoning
- Spice
8. Fermented dairy-based product
9. Coffee (3 in 1)
10. Tea
5. Listeria monocytogenes ISO 11290-1/Amd.1 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

6 2. Soy Bean and soy bean products GMO (Qualitative)
6. 35 S promoter
7. NOS terminator
8. lectin
In-house method T 006 based on ISO 21569 : 2005

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

7 3. Corn and corn products GMO (Qualitative)
9. 35 S promoter
10. NOS terminator
11. ssIIb

In-house method T 007 based on ISO 21569 : 2005

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

8 4. Milk and milk products 12. Protein
13. Total Nitrogen
AOAC (2012) 991.20

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

9 4. Milk and milk products 14. Total fat AOAC (2012) 989.05, 932.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

10 5. Milk powder 15. Ash AOAC (2012) 930.30

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

11 6. Animal Feed 16. Moisture AOAC (2012) 930.15, 934.01

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

12 6. Animal Feed 16. Moisture ISO 6496 : 1999

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

13 6. Animal Feed 18. Crude Fiber In-house method T 027 based on AOAC (2012) 978.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

14 6. Animal Feed 19. Total Plate Count FDA BAM Online, 2001 (Chapter 3)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

15 6. Animal Feed 20. Salmonella spp. FDA BAM Online, 2014 (Chapter 5)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

16 6. Animal Feed 21. Bacillus cereus FDA BAM Online, 2012 (Chapter 14)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

17 6. Animal Feed 22. Staphylococcus aureus FDA BAM Online, 2001 (Chapter 12)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

18 6. Animal Feed 23. Listeria monocytogenes ISO 11290-1/Amd.1 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

19 7. - Animal feed
- Feeding stuff
Minerals
24. Calcium (Ca)
25. Copper (Cu)
26. Iron (Fe)
27. Magnesium (Mg)
28. Manganese (Mn)
29. Potassium (K)
30. Sodium (Na)
31. Zinc (Zn)
32. Phosphorus (P)
In-house method T 012 based on AOAC (2012) 975.03, 984.27

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

20 7. - Animal feed
- Feeding stuff
33. Total Fat In-house method T 032 based on AOAC (2012) 954.02

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

21 7. - Animal feed
- Feeding stuff
34. Protein
35. Total Nitrogen
ISO 5983-2 : 2005

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

22 8. Flour 36. Moisture AOAC (2012) 925.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

23 8. Flour 37. Ash AOAC (2012) 923.03

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

24 8. Flour 38. Total carbohydrate Compendium of Methods for Food Analysis, First Edition 2003, Chapter 2, p. 2-9, Department of Medical Sciences

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

25 8. Flour 39. Total calories Compendium of Methods for Food Analysis, First Edition 2003, Chapter 2, p. 2-18, Department of Medical Sciences

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

26 9. Flour and flour products 40. Total fat AOAC (2012) 922.06

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

27 9. Flour and flour products 41. Protein
42. Total Nitrogen
In-house method T 058 based on AOAC (2012) 991.20

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

28 10. Meat and meat products 43. Moisture AOAC (2012) 950.46 (b)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

29 10. Meat and meat products 44. Ash AOAC (2012) 920.153

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

30 10. Meat and meat products 45. Protein
46. Total Nitrogen
In-house method T 058 based on AOAC (2012) 981.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

31 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
47. Coliforms ISO 4831 : 2006

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

32 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
47. Coliforms FDA BAM Online, 2013 (Chapter4)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

33 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
48. Presumtive Escherichia coli ISO 7251 : 2005

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

34 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
49. Coagulase-positive staphylococci ISO 6888-1 : 1999/Amd.1 : 2003

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

35 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
50. Presumtive Bacillus cereus ISO 7932 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

36 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
51. Clostridium perfringens ISO 7937 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

37 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
52. Salmonella spp. ISO 6579 : 2002/Cor.1 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

38 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
53. Yeast & Mold FDA BAM Online, 2001 (Chapter 18)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

39 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
54. Vibrio parahaemolyticus ISO/TS 21872-1 : 2007

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

40 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
55. Vibrio cholerae ISO/TS 21872-1 : 2007

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

41 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
56. Bacillus cereus FDA BAM Online, 2012 (Chapter 14)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

42 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
57. Staphylococcus aureus FDA BAM Online, 2001 (Chapter 12)

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

43 11. Food**

Food **
1. Vegetable and vegetable products (Frozen, Processed)
2. Fruit and fruit products (Frozen, Processed)
3. Cereal and cereal products (Frozen, Processed)
4. Ready-to-eat foods (Frozen, Processed)
5. Ready-to-cook foods (Frozen, Processed)
6. Semi Instant Food
7. Algae and algae products (Frozen, Processed)
8. Flour and flour products
9. Spice and seasoning
10. Jam and jelly
11. Honey
12. Ice cream
13. Beverage in sealed container
58. Listeria monocytogenes ISO 11290-1/Amd.1 : 2004

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

44 12. Feeding stuff 59. Crude Fiber In-house method T 027 based on AOAC (2012) 978.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

45 12. Feeding stuff 60. Moisture ISO 6496 : 1999

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

46 13. Pet food 61. Crude Fiber In-house method T 027 based on AOAC (2012) 978.10

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561

47 13. Pet food 62. Moisture ISO 6496 : 1999

ขึ้นทะเบียน ณ
วันที่ 28 มิถุนายน 2559
สิ้นสุดการขึ้นทะเบียน
วันที่ 26 เมษายน 2561